top of page

Ликовната изложба на ДЛУП

На часот по Проекти од ликовна уметност учениците од VIII-5 заедно со наставничката Анита Јовеска ја посетија ликовната изложба на ДЛУП (друштво на ликовни уметници Прилеп) во лапидариумот во склоп на Археолошкиот музеј во Прилеп.

Разгледаа бројни уметнички дела и скулптури воедно запознавајќи се со македонските археолошки богатства.11 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page