top of page

Меец на книгата

Во деновите од 15 октомври до 15 ноември се одбележува “МЕСЕЦОТ НА КНИГАТА”.

По тој повод овој ноемвриски ден последен во низата, ја одбележуваме оваа манифестација,зашто храмови на книгaта се училиштата и библиотеките,каде започнува и трае дружењето со книгите кои влијаат врз развојот на младата личност.Мисијата на книгата е да гради мостови на разбирање и дијалог за создавање заеднички вредности и подобра иднина.

Без зборови, без пишување и без книги не би постоела историја – би се изгубил целиот концепт на човештвото“ – Херман Хесе
12 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page