top of page

Новогодишни пакетчина

Во пресрет на претстојните празници градоначалникот на општина Прилеп, Борче Јовчески денеска ги посети основните училишта: „Рампо Левката“, „Кочо Рацин“ и „Кире Гаврилоски-Јане“. Градоначалникот Јовчески на учениците и вработените во трите основни училишта им ги честиташе претстојните празници, посакувајќи им многу здравје, среќа и успех во новата година.


„Како градоначалник на учениците, на просветните работници и останатите вработени во основните училишта им ги честитам празниците кои претстојат, посакувајќи им многу здравје и среќа во годината што следи. На вработените им посакувам уште поголеми успеси и напредок во работатата затоа што со вашата посветеност придонесувате во правилно градење и развивање на нашите најмили“, истакна градоначалникот Јовчески.

Во текот на деновите кои следат планирано е градоначалникот Јовчески да ги посети останатите основни училишта во градот и населените места. Заради здравствена заштита и согласно протоколите, на дечињата кои шти ги посетуваат градинките на „Наша Иднина“ ќе им бидат поделени пакетчината од страна на нивните воспитувачи.2 views

Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page